Go to top
Kim Schrama
mondhygiëniste

In 2003 ben ik afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hogeschool InHolland op het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Mijn aandachtsgebied ligt bij de parodontologie, angstige patiënten en patiënten met een medische achtergrond. In 2014 heb ik de Kliniek voor Mondhygiëne opgericht vanwege mijn visie over behandeling bij de mondhygiënist. Ik vind het belangrijk dat er tijd genomen wordt om de patiënt de juiste zorg te geven wat aansluit bij de problemen in de mond en de verwachtingen van de patiënt. Een rustige behandeling waarbij de patiënt zich op zijn gemak voelt. Maar ook dat het duidelijk is welke problemen er spelen in de mond en wat u er zelf aan kunt doen.

Naast mijn praktijk werk ik ook als mondhygiënist in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie en het Centrum Bijzondere Tandheelkunde. Door mijn werkzaamheden in het ziekenhuis ben ik gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met een medische of oncologische achtergrond, angstige patiënten en patiënten met ernstige tandvleesproblemen (parodontitis) of andere bijzonderheden in de mondholte.

Kwaliteit is van groot belang om goede zorg te leveren. Om de kennis hoog te houden volg ik geregeld cursussen en bezoek ik congressen. Daarnaast maak ik deel uit van een kwaliteitsgroep voor mondhygiënisten vanuit de vakvereniging.